Herbata Pu-Erh

 

Pu-Erh to siostra herbat czarnych i zielonych, w naszym kraju nazywana jest herbatą czerwoną. Spożycie tej herbaty na Zachodzie jest znacznie mniejsze niż dwóch pozostałych, niemniej jednak jest ona szczególnie znana osobom walczącym z nadmiarem kilogramów, bo bywa nazywana „zabójcą tłuszczu”. Na jej mniejszą popularność wpływa z pewnością jej charakterystyczny ziemisty smak, który nie wszystkim pasuje. Nadmienić jednak trzeba, że istnieje cała rzesza wielbicieli jej naturalnego smaku, natomiast pozostałym pozostają mieszkanki herbaty czerwonej z różnymi owocami i innymi dodatkami, które łagodzą ten smak a nawet niejednokrotnie powodują, że jest on wręcz niewyczuwalny.  

Sortuj po:
Widoki
Sortuj po:
Widoki normallist
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel