Herbata owocowa

Herbaty i napary owocowe to mieszanki bazujące na rodzimych suszonych owocach oraz na tak egzotycznych składnikach jak m. in. papaja, ananas, kokos. 

Częstym dodatkiem do herbat owocowych jest hibiscus, który nadaje dodatkowego rubinowego koloru, a także orzeźwia cały napar. Hibiskus to także składnik egipskiej herbaty karkadyjskiej.

Często herbaty owocowe zawierają trawę cytrynową, werbenę cytrynową, skórkę pomarańczy, płatki kwiatków czy rodzynki.

Herbaty owocowe pija się na gorąco, na przykład jesienno-zimową aurą, z dodatkiem miodu. Latem natomiast w schłodzonej postaci nadają się doskonale jako zdrowy napój orzeźwiający. 

Sortuj po:
Widoki
Sortuj po:
Widoki normallist
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel